Clubul hipic Romsilva - RNP-Directia de Crestere, Exploatare si Ameliorare a Cabalinelor

Du-te la conținut

Meniul principal :

Clubul Hipic al Regiei Naţionale a Pădurilor  a fost înfiinţat în anul 2003, iniţial cu denumirea „Pegas” iar din anul 2005 cu denumirea „Romsilva”.

Clubul Hipic ”Romsilva” este coordonat prin Direcţia de Creştere, Exploatare şi Ameliorare a Cabalinelor din cadrul RNP – Romsilva şi este afiliat la Federaţia Ecvestră Română. Principalele obiective ale Clubului sunt:

  • promovarea potenţialului genetic al cailor de rasă din hergheliile proprii ale RNP Romsilva;

  • stimularea creşterii cailor de rasă în România prin sportul ecvestru şi agrement;

  • păstrarea tradiţiei şi creşterea continuă a prestigiului cailor din România pe plan mondial.

Clubul Hipic „Romsilva” militează pentru dezvoltarea și organizarea activităților și competițiilor sportive în cadrul bazelor proprii, în colaborare cu Federația Ecvestră Română.

Clubul Hipic „Romsilva” desfășoară activități în următoarele ramuri ale sportului ecvestru:

  • Obstacole – Herghelia Jegălia, Herghelia Izvin, Herghelia Rădăuți, Herghelia Slatina, depozitele de armăsari Arad, Tg. Mureș și Dumbrava; Clubul Hipic are în componență sportivi membri ai Lotului Național al României, fiind pe locul I în țară din punct de vedere al rezultatelor cumulate pe un an competițional;

  • Proba Completă de Călărie – Depozitul de Armăsari Târgu Mureș;

  • Galop – hergheliile Mangalia și Cislău;

  • Atelaje – hergheliile Beclean și Sâmbăta de Jos; la Campionatul Național din 2009 echipajul „Romsilva” s-a clasat pe locul II la Finala Campionatului Național; Clubul Hipic „Romsilva” are in componență un număr de 42 sportivi și 8 antrenori pentru toate ramurile de sport ecvestru.


Clubul Hipic „Romsilva” d
eține o bază materială propice pregătirii cailor pentru activitățile sportive - manejuri, piste de antrenament, terenuri pentru obstacole și poate oferi servicii de pregătire a cailor proprietate privată și cursuri de echitație. Datorită rezultatelor obținute, în anul competițional 2009, Clubul Hipic „Romsilva” s-a clasat pe locul I în clasamentul general al cluburilor ecvestre afiliate la Federația Ecvestră Română.

 
Înapoi la cuprins | Înapoi la meniul principal